Nieuws
Wii Nvidia Shield

Wii-games komen in HD naar Chinese Nvidia Shield

Eindelijk weer wat consolegames in het land

Geschreven door Eline Oosterloo op
Een aantal Wii-games komen in HD naar Nvidia Shield in China.

Dit is bijzonder, aangezien het uitbrengen van consoles en consolegames erg lastig is in het land. Toen Nintendo oorspronkelijk de Wii uitbracht waren er plannen om de console uit te brengen in China. Nintendo liet echter weten dat deze niet in China zou verschijnen, maar alleen in Hong Kong. Niet gek, aangezien in 2007 gaming consoles nog steeds verbannen waren.

In 2014 werd het verbod op consoles opgeheven, maar daarmee is de consolemarkt in China niet geopend. Toen Microsoft probeerde de Xbox One in China uit te brengen, lukte dit niet. Nintendo koos er toen voor om Nintendo Wii U niet in het land te lanceren.

Nu laat Daniel Ahmad, een bekende analist binnen de games-industrie, weten dat er verschillende Wii-games, zoals Super Mario Galaxy, New Super Mario Bros. en The Legend of Zelda: Twilight Princess, uitgebracht worden op Nvidia Shield. Volgens de bron verschijnen de games in HD.

Dit project is gelanceerd door Nintendo in samenwerking met het Chinese videoplatform IQiyi. Door de speciale omstandigheden in China wat betreft console gaming is het onwaarschijnlijk dat deze games ook voor Nvidia Shield in het Westen verschijnen.

Dit betekent echter niet dat er helemaal geen consoles beschikbaar zijn in China. In 2002 verscheen de iQue Player, waarop een gelimiteerd aantal Nintendo 64-games te spelen waren. Op dit moment brengt het bedrijf iQue alleen nog draagbare Nintendo-games uit voor iQue 3DS XL, iQue DS, iQue Game Boy Advance en iQue Game Boy Advance SP.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste veranderingen voor progressie in Star Wars Battlefront 2 zijn live Zo begon de gamepassie voor Gamer.nl-redacteur Michel
3

Reacties op: Wii-games komen in HD naar Chinese Nvidia Shield

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • darkmanwls

  • 5 december 2017 13:39
  Nou klagen wij hier naar hartelust over games, en gaming en wat er momenteel allemaal mis mee is (en meestal ook wel terecht). Maar het kan dus ook nog erger. Je kan in een land wonen waar de regering gewoon zegt dat consoles niet mogen. En aangezien een pc daar voor de gewone man niet te betalen is, ben je aangewezen op internet cafe's.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Mmo-veteran

  • 5 december 2017 16:43
  Ja het kan altijd erger maar dat betekend niet dat wij de dingen die mis zijn in onze maatschappij niet mogen aankaarten toch?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • darkmanwls

  • 5 december 2017 20:55
  @Mmo-veteran lees nou nog eens goed wat ik zei. Want dat zeg ik toch ook?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.