Wii- en GameCube-emulator Dolphin komt naar Steam

Wii- en GameCube-emulator Dolphin komt naar Steam

Ergens in de tweede kwartaal van dit jaar

Dolphin Emulator, een emulator waarmee Wii- en GameCube-games op pc gespeeld kunnen worden, komt in de tweede kwartaal van dit jaar uit op Steam.

Er is een pagina op Steam verschenen waarop dit wordt gemeld. Het gaat om een Early Access-release, omdat sommige features nog niet naar behoren werken. De makers willen ook feedback van gebruikers verzamelen om de emulator mee te verbeteren. De engine is wel geheel gratis.

Het was al mogelijk om de Dolphin Emulator aan Steam toe te voegen en hem op Steam Deck draaiende te krijgen, maar de officiële toevoeging op Steam moet dit proces makkelijker maken voor mensen.

De Dolphin Emulator kwam in 2003 uit en is in de twintig jaar sindsdien regelmatig uitgebreid en verbeterd. Het wordt gezien als een van de beste emulators, omdat het een groot aantal GameCube- en Wii-games zonder noemenswaardige problemen afspeelt. Daarbij kunnen de games vaak in 4k-resolutie en met moderne besturingsopties worden gespeeld.

Emulators zijn omstreden. Ze worden niet geleverd met games - mensen worden geacht die zelf te kopen en de engine te gebruiken om ze op pc te spelen. De makers van emulators kunnen mensen die de games op illegale wijze verkrijgen echter niet tegenhouden. Het emuleren van games is niet verboden, het illegaal downloaden van games logischerwijs wel.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heeft Nintendo hier geen probleem mee dan?

0
test

@Markus88 moet toch haast wel. Als een kind een tekening van Mario thuis op de koelkast hangt hebben de ouders al een rechtzaak aan de broek.

0

Aanbevolen voor jou