De Wii en de DS lenen zich prima voor point & click adventures en het is daarom ook niet vreemd dat één van de leukste games in dit genre, Broken Sword: Shadow of the Templars, nu eindelijk de overstap naar deze twee systemen maakt. Sterker nog, Wii- en DS-bezitters krijgen een heuse Director's Cut en dus een paar leuke extra's.

De Director's Cut biedt nieuwe dialogen aan die perfect wordt ingepast in het originele verhaal. Daarnaast krijgen de DS en Wii extra puzzels die speciaal zijn gemaakt voor de specifieke besturingen en worden er nieuwe gezichtsuitdrukkingen door tekenaar Dave Gibbons genaakt. Gibbons is het artistieke brein achter de stripboeken van Broken Sword.

Broken Sword: Shadow of the Templars vertelt het verhaal van fotografe Nicole Collard en de Amerikaan George Stobbart. Samen gaan ze op zoek naar het verhaal achter een geheimzinnig manuscript. Een verhaal dat hen uiteindelijk leidt naar een complot van de Iluminati om de wereld over te nemen. Klinkt bekend? De game zag in 1995 al het levenslicht, ruim voordat een zeer bekend boek de wereld veroverde. Juist ja, de Da Vinci Code.

De DS- en Wii-versie staan gepland voor een release in maart 2009.