Westerse studio's werken mee aan The Last Guardian | Gamer.nl

Westerse studio's werken mee aan The Last Guardian | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Wired vroeg Yoshida naar de geruchten dat God of War-studio Sony Santa Monica een bijdrage zou leveren aan de game van Japanse ontwikkelaar Team Ico. "Nou, het is niet alleen Santa Monica", onthult Yoshida. "We hebben fantastische technische mensen binnen Worldwide Studios. We hebben een centrale technische groep in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en dus geven we (Team Ico) alle hulp die ze nodig hebben. Op technisch vlak hebben we de beste ingenieurs in de VS en Europa, dus deze teams helpen ze met advies."

The Last Guardian heeft verschillende problemen gekend tijdens de ontwikkeling. Yoshida heeft eerder al eens aangegeven dat de game technisch gezien zeer ingewikkeld is en dat het ontwikkelteam veel obstakels is tegengekomen. Het spel, dat een spirituele opvolger is van Ico en Shadow of the Colo us, is daardoor reeds meerdere malen uitgesteld. De game staat momenteel gepland voor een release in 2012.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou