West Games geeft aan dat de officiële Facebook-pagina van de Stalker-games hen aanmerkt als een legitieme partij die werkt aan een nieuwe game en de ontwikkelaar gezien kan worden als een afgeleide van voormalig ontwikkelaar GSC Game World. Ook merkt West Games op dat eerdere negatieve feedback aan hun adres door andere partijen, inmiddels is verwijderd.

Onlangs kondige West Games Areal als Kickstarter-project aan, een naar eigen zeggen spiritueel vervolg op de Stalker-games gemaakt door ex-werknemers aan de Stalker-games. Hierop kwamen van onder meer ontwikkelaar Vostok (Survarium) en vanuit de community van Misery of the Seed-mod negatieve opmerkingen. Volgens deze partijen hadden de werknemers van West Games niets te maken met de voormalig Stalker-ontwikkelaar, GSC Game World.

In een verdere verklaring verduidelijkte Vostok nog dat er over de loop van de jaren "letterlijk honderden mensen hebben gewerkt aan ditjes en datjes". Die verklaring leest verder: "Veel mensen zijn naar de studio gekomen om er een paar maanden te werken om de Stalker-ontwikkeling aan hun cv te kunnen toevoegen. Veelal claimden zij achteraf dat ze 'kernontwikkelaars' achter de game waren. Je zou dat toch niet weten, toch?"