Wie is de dreiging die flappert door de nacht? Nee, het is in dit geval niet Darkwing Duck, maar onze favoriete, in het leer gestoken vleermuisman die met cape en batarang de misdaad in Gotham City te lijf gaat. Batman heeft er al heel wat jaartjes opzitten; na een flinke stapel comics, live-action en geanimeerde series en een aantal films maakte hij twee jaar geleden zijn bioscoopcomeback in Batman Begins van Christopher Nolan.

Het zal niemand zijn ontgaan dat het succes en de hints aan het einde van de film garant stonden voor een vervolg. In 2008 zal The Dark Knight op het witte doek verschijnen en daar hoort natuurlijk ook een game bij. Volgens insiders heeft private equite firma Elevation Partners, dat in 2005 een verbond smeedde tussen Bioware en Pandemic Studios, de rechten in handen. Het gerucht gaat dat Pandemic inmiddels druk bezig zou zijn met de ontwikkeling van de game, die waarschijnlijk zal worden uitgegeven door Electronic Arts.

Pandemic Studios heeft in de afgelopen paar jaar al een flink aantal goede titels afgeleverd, waaronder Full Spectrum Warrior, Star Wars: Battlefront, Mercenaries en Destroy All Humans! De ontwikkelaar werkt naast het veebelovende Saboteur ook al een tijdje aan het geheimzinnige 'Project B,' maar hiervan kan nog niet met zekerheid worden gezegd of het inderdaad gaat om het spel van The Dark Knight.

De game van Batman Begins, die in 2005 uitkwam voor de PS2, Xbox, GameCube en de PSP, kreeg destijds maar middelmatige reviews. Laten we hopen dat Pandemic Studios er meer van weet te bakken. Tenminste, als de geruchten waar zijn. Qua releasedata en platforms is er nog helemaal niets bekend.