Eurogamer had een gesprek met Jim Merrick, de vice-president van Nintendo Europa. Ze spraken met hem over de komst van de WiFi hotspots en Nintendo's next-gen console, de Revolution. Merrick weet onder andere te vertellen dat Metal Gear Solid ontwikkelaar Hideo Kojima werkt aan een spel voor de Revolution.

Over de lancering van de Revolution weet hij nog geen concrete details te vertellen, maar de kans dat de release wereldwijd op ongeveer hetzelfde moment plaats vindt, is aanzienlijk. Ook zegt hij dat het niet persé zo hoeft te zijn dat de console eerst in Japan, dan in de VS en uiteindelijk in Europa lanceert. Het zou voor de verandering best eens zo kunnen zijn dat Europa als eerste aan de beurt komt met de Revolution.De WiFi mogelijkheden van de Revolution zullen zich niet beperken tot het spelen van games in multiplayer. Het zal bijvoorbeeld ook mogelijk zijn om demo's, filmpjes en klassieke Nintendo games te downloaden. Nintendo wil echter geen speelfilms of audio cd's gaan aanbieden, maar blijft zich focussen op interactief entertainment. Wel kun je trailers van games verwachten of de soundtrack van de nieuwe Zelda binnen halen, bijvoorbeeld.

Mark Rein van Epic Games liet zich onlangs kritisch uit over de Revolution. Merrick maakt zich niet zo druk om deze opmerking, omdat Epic niet meer is dat een technologische firma die zich vooral bezig houdt met het ontwikkelen van middleware. Epic heeft daarbij de controller nog niet in zijn bezit dus Rein heeft waarschijnlijk geen idee waar hij over praat.

Vooralsnog is de Revolution overigens een werktitel voor de nieuwe console. Nintendo moet nog kijken of de merknaam te deponeren is en welke alternatieven mogelijk zijn. De Revolution 360 behoort in ieder geval niet tot de opties. Meer over het gesprek lees je in dit interview.