Werknemers Ubisoft Parijs zouden te maken hebben met 'crunch-cultuur'

Werknemers Ubisoft Parijs zouden te maken hebben met 'crunch-cultuur'

Werknemers zouden zich "moreel en fysiek gezien afgemat voelen"

Volgens een Franse vakbond en een onderzoek hebben werknemers van de Parijs-vestiging van Ubisoft te maken met zogeheten 'crunch-cultuur', wat burn-outs onder de werknemers veroorzaakt.

Vorige week claimde de Franse vakbond Solidaires Informatique dat zo'n tien procent van de mensen die aan het meest recente deel in de Just Dance-franchise heeft gewerkt in meer of mindere mate last had van een burn-out. Het percentage aan mensen dat zich ziekmeldt bij Ubisoft Parijs zou ook stijgen.

NME heeft de claims onderzocht en onder andere met een werknemer van het bedrijf gesproken die anoniem wilde blijven. Daarbij kwam naar voren dat er al problemen met de pre-productie van Just Dance 2023 waren. Zo zou er elf maanden voor de uiteindelijke release nog van engine zijn gewisseld. Daarbij zou het management diverse ideeën die het had voor de game hebben doorgedrukt, ondanks dat het team al op diens tandvlees liep. Werknemers zouden zich "moreel en fysiek gezien afgemat hebben gevoeld".

Verder zou zijn beloofd dat er meer werknemers zouden worden aangenomen om het werk op te vangen, maar dit zou niet zijn gebeurd. Daarbij werden werknemers gemotiveerd om langere dagen te maken. Werkdagen van 9 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds zouden regelmatig zijn voorgekomen, al zouden bepaalde kwaliteitstesters zelfs tot middernacht hebben gewerkt.

De problemen zouden deels komen door het feit dat Ubisoft van Just Dance 2023 een 'live service-game' wilde maken. "We hebben hen een realistisch stappenplan getoond om dat te bewerkstelligen, maar daar gingen ze niet mee akkoord." Uiteindelijk kwam de game afgelopen november uit - het was voor het bedrijf blijkbaar van groot belang dat het spel voor de feestdagen in de winkels lag.

Just Dance is volgens de anonieme bron maar een klein onderdeel van het grotere probleem. "Elk project bij Ubisoft Project wordt aangetast door crunch-cultuur." Naast de Just Dance-reeks heeft Ubisoft Paris ook gewerkt aan Mario + Rabbids: Sparks of Hope, Watch Dogs en Ghost Recon: Breakpoint.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Elke titel van Ubisoft wordt tegenwoordig open wereld, nu snap ik waarom. De medewerkers zitten daar gevangen en zo kunnen ze in iedergeval het idee hebben van vrijheid. Met als gratis DLC een boosterpack voor een burn-out.

0
test

@Lavandou Haha dat vind ik wel een mooie, je zou het inderdaad haast denken ;) Al dat copy paste gedrag zou dan ook makkelijk te verklaren zijn met al die uitgebluste medewerkers die tegen een burnout aanzitten.

0

Aanbevolen voor jou