Midway heeft bekend gemaakt dat er ontslagen zijn gevallen bij zijn ontwikkelstudio in Austin, Texas, als gevolg van het annuleren van een nog niet aangekondigd project. Het zou gaan om tussen de 90 en 130 werknemers. Er blijven nog twee teams werkzaam bij Midway Austin die verder werken aan twee nog niet aangekondigde prototypes.

Het geannuleerde project droeg de naam The Career Criminal en was een ambitieus project in een open wereld, vergelijkbaar met Grand Theft Auto. "Hoewel het annuleren van dit project een moeilijke beslissing was, denken we dat dit een goede zet is voor de toekomst van Midway.", stelt Matt Booty, de interim-directeur van het bedrijf. "We zien elke game als een investering die aan bepaalde kwaliteitseisen, planningseisen en winstgevendheid moet voldoen."

Midway Austin was eerder verantwoordelijk voor het vorig jaar verschenen BlackSite: Area 51, een middelmatige tot slechte, vooral ongeïnspireerde shooter. Midway verkeert al een tijdje in financiële moeilijkheden. Afgelopen kwartaal leed het bedrijf een verlies van $34,8 miljoen en bracht het maar één game op de markt: NBA Ballers: Chosen One. Vorige week nog namen enkele hooggeplaatse mensen bij het bedrijf ontslag.