Werknemers ontslagen bij Just Cause 3-ontwikkelaar | Gamer.nl

Werknemers ontslagen bij Just Cause 3-ontwikkelaar | Gamer.nl

Avalanche Studios heeft onlangs afscheid genomen van 24 van zijn werknemers. Er vielen 12 ontslagen bij de studio in New York en een vergelijkbaar aantal bij de Avelanche Studio’s in Stockholm.

De oorzaak van de ontslagen ligt bij het ten einde komen van werkzaamheden aan Mad Max: Savage Road en Just Cause 3. De ontwikkelaar werkte aan beide games met verschillende uitgevers (Warner Bros. en Square Enix) de samenwerking met deze uitgevers zou een inefficiënte verdeling van werknemers hebben bewerkstelligd.

In een verklaring tegenover Gam eInformer zegt een vertegenwoordiger van de studio het volgende: ‘’We hebben net een project afgerond en zijn bezig met de laatste fases van een andere. Met het opstarten van nieuwe projecten is het niet gelukt om de samenstelling van de teams en de daarbij behorende individuele vaardigden aan elkaar te koppelen. Helaas hebben we een aantal talentvolle ontwikkelaars moeten laten gaan.’’

De ontwikkelingen binnen de organisatie hebben geen invloed op lopende projecten. Wel zijn er maatregelen genomen om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Just Cause 3 verschijnt op 1 december voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou