Nieuws
Activision Blizzard

Werknemers Blizzard Albany gaan stemmen om vakbond op te richten

Activision Blizzard zou liever directe communicatie tussen werknemers en bedrijf zien

Geschreven door Michel Musters op
Een groep werknemers binnen Blizzard Albany hebben het recht verkregen om te stemmen of ze een vakbond willen oprichten.

Afgelopen juli kondigde de groep binnen Blizzard Albany - de studio die voorheen bekendstond als Vicarious Visions en onder andere Tony Hawk's Pro Skater 1+2 ontwikkelde - al aan dat het een vakbond wilde oprichten. Daarvoor werd bij de National Labor Relations Board toestemming aangevraagd. Er is nu toestemming gegeven voor een stemronde binnen de studio, om te kijken of de vakbond gaat worden opgericht.

De werknemers willen door het creëren van een vakbond eerlijke compensatie, transparantie qua loon en een juiste balans tussen werk en privéleven bewerkstelligen. De groep dringt er bij moederbedrijf Activision Blizzard op aan om "vrijwillig de vakbond te erkennen en ons recht om onszelf te organiseren te respecteren zonder wedervergelding of tussenkomst".

De volgende stap is dat alle werknemers binnen Blizzard Albany mogen stemmen voor of tegen het oprichten van een vakbond. Stembiljetten worden volgens Kotaku deze week geleverd bij werknemers en de uitslag moet op 18 november bekend worden gemaakt.

Nadat vorige week bekend werd gemaakt dat werknemers mogen gaan stemmen op het aansluiten bij een vakbond, heeft executive vice president, corporate affairs and chief communications officer Lulu Cheng Meservey intern gereageerd op de situatie. Haar reactie lekte vervolgens uit op social media. Het bedrijf zou het recht van werknemers om zich bij een vakbond aan te sluiten volledig ondersteunen, maar benadrukt dat het liever directe communicatie tussen de groep werknemers en het bedrijf ziet. "Dat is de meest productieve manier."

Dit artikel delen:

Lees meer

Voormalige Bayonetta-actrice bevestigt dat ze 15.000 dollar kreeg aangeboden Intel Arc A770 wordt soms met trager VRAM geleverd
1

Reacties op: Werknemers Blizzard Albany gaan stemmen om vakbond op te richten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Ziminar

    • 24 oktober 2022 13:40
    Altijd een goed idee zo'n vakbond lijkt me.
    Rare reactie van dievrouwe, alsof je niet direct met werknemers kan communiceren als ze bij een vakbond aangesloten zijn.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.