Wanneer je de website van Blizzard bezoekt zul je op een splashpagina terecht komen die het Recruit-a-Friend programma aanprijst. De ontwikkelaar van de game biedt mensen die spelers kunnen werven voor World of Warcraft diverse voordelen. Zo krijgen spelers een Zhevra mount (een bereidbaar soort zebra met hoorn) wanneer ze een speler aandragen die twee maanden gametijd aanschaft. Maar ook in-game zijn er tal van bonussen. De accounts van spelers worden aan elkaar gelinkt en daarmee wordt het gemakkelijker om samen te questen en te spelen.

Gelinkte spelers zullen drie keer zo snel levelen want de experience wordt verdriedubbeld. Ook krijgt de speler, voor elke twee levels die hij omhoog gaat, een gratis level-up die aan een persoon met een lager level gegeven kan worden. Spelers die gelinkt zijn kunnen elkaar een keer per uur oproepen waarmee de reistijd naar elkaar toe flink verkort wordt. De link tussen spelers is niet permanent, na negentig dagen wordt de link verbroken.

Inmiddels telt World of Warcraft zo'n 10 miljoen spelers. Met de komst van de nieuwe uitbreiding, The Wrath of the Lich King, zal het interessant worden om te zien of dit aantal nog zal groeien. Of is het Recruit-a-Friend programma een teken aan de wand dat het aantal spelers terugloopt?