Met gepaste trots weet GameSpot ons te melden dat ze de wereldpremière van 3DMark06 Basic Edition hebben. Voor wie er niet bekend mee is, 3DMark is sinds jaar en dag dé wereldwijde standaard van 3D games als het gaat om performance benchmarking.

Of je nou een compleet nieuw systeem bouwt of bepaalde harde waren vervangt voor nieuwer spul, 3DMark06 laat wederom één van de betrouwbaarste vergelijkingen zien, ditmaal ook compatible met de nieuwse high-end gaming hardware. In één oogopslag kun je, net als in de voorgaande edities, onder het genot van de mooiste filmpjes zien hoe goed jouw systeempje het doet bij al dat grafisch geweld. Natuurlijk is er ook weer de mogelijkheid om scores wereldwijd met anderen te vergelijken. De scores van 3DMark06 zijn overigens niet vergelijkbaar met scores van eerdere 3DMark versies.

3DMark06 komt in drie smaken op de markt, te weten de Basic Edition, de Advanced Edition en de Professional Edition. De eerste variant biedt niet al te veel functies, maar deze is dan ook gratis. De Advanced Edition geeft je uitgebreidere functies, speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en zal $19.95 gaan kosten. Ook krijg je bij voor dat geld een speelbare mini-game en een geavanceerde Online Resultbrowser. Voor de ontwikkelaars onder ons of mensen die graag de nieuwste snufjes willen testen is er tenslotte nog de Professional Edition, die $500 gaat kosten. Een flinke smak geld dus. Belangrijkste features van 3DMark06:

- DirectX® 9 3D game performance benchmark

- Includes separate graphics card and CPU benchmarks

- Produces workloads that simulate next generation 3D gaming requirements

- Advanced 3D game engine supports HDR Rendering with SM3.0 Shaders, in addition to SM2.0 Shaders

- Includes two HDR/SM3.0 game tests and two SM2.0 game tests

- CPU performance testing via AI and physics workloads for both single core systems and multi-threaded, multi-core and multiple processor environments

- 3D graphics feature tests include Fill Rate, Pixel Shader, Vertex Shader, SM3.0 tests, and Batch Size tests Wil je kijken of je huidige PC de aankomende games nog wel gaat trekken en heb je wel zin in een 3DMark06 test, dan zul je helaas tot morgen moeten wachten. De Basic Edition van 3DMark06 is vanaf woensdag 18 januari op GameSpot verkrijgbaar. Een exacte tijd is helaas nog niet bekend.

Met dank aan Mitchell.l voor het melden van dit nieuws.