Wereldwijd 47,4 miljoen exemplaren van PlayStation 4 verscheept | Gamer.nl

Wereldwijd 47,4 miljoen exemplaren van PlayStation 4 verscheept | Gamer.nl

Er zijn tot eind september wereldwijd 47,4 miljoen exemplaren van Sony's PlayStation 4 verscheept.

Sony heeft dat bekendgemaakt bij de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal van het financiële jaar van het bedrijf. Het bedrijf zag een daling van 10,8 procent in zijn verkoopomzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat valt volgens Sony vooral te wijten aan de wi elkoers.


Tu en 1 juli en 30 september zijn er 3,9 miljoen exemplaren van de console verscheept. Dat is hetzelfde aantal als het kwartaal daarvoor en 100.000 exemplaren minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Mogelijkerwijs is de aankomende release van de PlayStation 4 Pro, een krachtigere versie van de console, de reden dat de verkoop iets is afgenomen.

Ook het Game & Network services-segment van Sony, waar PlayStation en PlayStation Network onder vallen, zagen een daling in omzet en inkomsten, vooral door de wi elkoersen en een prijsdaling van de PlayStation 4. Een stijging in de verkoop van PS4-games beperkte de schade. Sony heeft zijn verwachtingen voor het komende kwartaal niet bijgesteld. Het verwacht minder inkomsten door verkoop van fysieke games door het uitstellen van enkele games naar volgend jaar, maar ziet een stijgende lijn in de verkoop van producten en diensten gerelateerd aan PlayStation Network.

Eerder dit jaar kwam de PlayStation 4 Slim uit, een compactere versie van de console. De PlayStation 4 Pro lanceert op 10 november. De krachtigere versie van de console ondersteunt een 4K-resolutie en heeft HDR-ondersteuning voor beter ogende graphics.

Media has no description

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou