Nieuws
Super Mario Kart

Tweede editie Nederlands WK Super Mario Kart deze maand gehouden

Deelnametickets nog steeds beschikbaar

Geschreven door Dennis Mons op
De Esports Game Arena is opnieuw de locatie voor het wereldkampioenschap Super Mario Kart. Het is de tweede keer dat het WK in Alphen aan de Rijn gehouden wordt en vindt van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 augustus plaats. Tickets om mee te doen zijn nog beschikbaar.

Voor het WK komen er spelers vanuit de hele wereld naar het Zuid-Hollandse Alphen aan de Rijn. Zo zijn er deelnemers uit onder andere Japan, de VS en Australië aanwezig. Ook de beste Nederlandse racer, Karel van Duivenbode, doet dit jaar weer mee. De vorige keer viel hij net buiten de prijzen (4e), maar hoopt dit jaar een betere prestatie neer te zetten. "Vorig jaar was mijn voorbereiding iets minder en maakte ik een aantal foutjes waardoor ik het podium misliep. Dit jaar heb ik veel meer kunnen trainen en denk ik kans te maken om officieel wereldkampioen te worden", aldus Van Duivenbode.

Tijdens het WK wordt er gereden in drie disciplines: Dinsdag 13 augustus vinden de Time Trials plaats, woensdag wordt Battle Mode gereden, donderdag zijn de Match Races en op vrijdag is het tijd voor de GP150CC. Op zaterdag is de prijsuitreiking.

Super Mario Kart

Hoewel Super Mario Kart meer dan 25 jaar geleden uitkwam (1992 op de SNES), is de game nog altijd populair en wordt het nog vaak gebruikt voor toernooien. In 2002 is voor het eerst het officiële WK Super Mario Kart gereden in Frankrijk, waar het toernooi zestien keer op rij is gehouden. Vorig jaar vond het toernooi voor het eerst op Nederlandse bodem plaats.

Tickets om mee te doen zijn nog beschikbaar, maar de organisatie waarschuwt voor een "zeer hoog niveau". Ook laat het weten dat iedereen vrij is om te komen kijken of vrij te spelen. Entree is gratis. Mochten geïnteresseerden niet in de buurt van Alphen aan de Rijn zijn, dan is het WK ook via Twitch te volgen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Seizoen 10 van Fortnite: Battle Royale voegt gigantische mechs toe EA werkt al enige tijd aan games voor volgende generatie consoles
1

Reacties op: Tweede editie Nederlands WK Super Mario Kart deze maand gehouden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    whaha

    • 1 augustus 2019 22:34
    Gaaf dat zo'n game nog steeds zo veel liefde krijgt, maar het was dan ook de eerste in het genre, nietwaar?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.