De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis Android-games, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Google Play Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis Android-games:

Swing Copters (.GEARS Studios)
Deze game bestuurt hetzelfde als Flappy Bird, en is ook van dezelfde maker. De speler bestuurt een helikoptertje en moet obstakels zien te ontwijken.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3,75 / 5 sterren (186.816 beoordelingen). Vorige week stond Swing Copters ook al op de eerste plaats.

2 Angry Birds Stella (Rovio Mobile Ltd.)
Dit is het nieuwste Angry Birds-spel, met een voornamelijk vrouwelijke cast. Ook brengt het spel nieuwe gameplay-elementen met zich mee, zoals een vogel die halverwege de vlucht bijgestuurd kan worden.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,1 / 5 sterren (95.985 beoordelingen). Het spel is een nieuwkomer, aangezien het pas op 9 september uit is gekomen.

3 Diamond Digger Saga (King)
Een soort Candy Crush gekruist met Bejeweled. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde diamanten op een rij te vormen.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4 / 5 sterren (64.451 beoordelingen). Vorige week stond Diamond Digger Saga ook op nummer drie.

Candy Crush Saga (King)
5 Subway Surfers (Kiloo)
Farm Heroes Saga (King)
Don’t Tap The White Tile (Hu Wen Zeng)
8 Clash of Clans (Supercell)
Shadow Kings (Goodgame Studios)
10 Bubble Witch 2 Saga (King)

Betaalde Android-games:

Minecraft – Pocket Edition (Mojang)
Minecraft draait om de kunst van het verzamelen en plaatsen van blokjes. Dat klinkt saai, maar met een beetje fantasie worden de mooiste dingen gebouwd. Verbouw gewassen, laat dieren paren en hak kostbare mineralen uit. Of ga de strijd aan met skeletten, zombies en vele andere monsters.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (571.255 beoordelingen). Vorige week stond dit spel ook op de eerste plaats.

Wordfeud (Bertheussen IT)
Speel ouderwets Scrabble op de smartphone op traditionele speelborden of willekeurig gegenereerde borden. Ook zit er een chatfunctie bij.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (50.366 beoordelingen). Vorige week was dit spel ook tweede.

Worms 3 (Team 17 Digital Limited)
Wie de befaamde Worms kent heeft weinig uitleg nodig over deze game. Het is een strategische game waarin wormpjes elkaar afslachten met granaten, bazooka’s, kamikazeaanvallen en soms een bananenbom.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4 / 5 sterren (8.919 beoordelingen). Vorige week stond dit spel ook op nummer drie.

Catan (USM)
Monopoly (EA Mobile)
Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH)
7 Scribblenauts Remix (Warner Bros. International Enterprises)
Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games, Inc.)
9 Bloons TD 5 (ninja kiwi)
10 Gangster Vegas (Gameloft)