De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis games voor Windows Phone, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Windows Phone Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar met link.

Gratis Windows Phone-games

1. Age of Empires: Castle Siege (Microsoft Studios)
Microsofts klassieke real time strategy-serie Age of Empires, maar dan op je telefoon. Verzamel grondstoffen, bouw een basis, maak legers en vernietig de vijand.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (56 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op de eerste plek.

2. Subway Surfers (Kiloo Games)
Surf over een treinspoor en over treinen – omdat het kan – en pas op dat je geen fatale botsing maakt. Probeer zo snel mogelijk muntjes te verzamelen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (788 beoordelingen). Het spel stond vorige week op de derde plaats..

3. Circuits (blugri softwareservices BVBA)
Repareer het elektrische circuit zodat het lampje gaat branden. Zorg wel dat je de elektrische schokken en time-outs ontwijkt.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (96 beoordelingen). Dit spel stond vorige week op de tweede plaats.

4. Fit Fat! (Gooobeee)
5. Despicable Me: Minion Rush (Gameloft)
6. Angry Birds Epic (Rovio Entertainment Ltd.)
7. Head Soccer (D&D Dream Corp)
8. Don't Tap on The White Tile (Handtoy)
9. Hill Climb Racing (Fingersoft)
10. Super Sweet Crush (XiaomiCandy)

Betaalde Windows Phone-games

1. Cut The Rope Experiments (ZeptoLab UK Limited) - €0,99
Populair puzzelspelletje waarin je touwen met goede timing moet doorsnijden zodat een snoepje in de bek van een groen monstertje terechtkomt.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3,5 / 5 sterren (63 beoordelingen). Vorige week was dit spel ook eerste in deze lijst.

2. Angry Birds (Rovio Entertainment Ltd.) - €0,99
Versla alle varkens in zo weinig mogelijk zetten. Het is af en toe wat puzzelen en levels worden aanzienlijk moeilijker. Zo heel af en toe kan een tutorial net even de uitkomst bieden.
Op het moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3,5 / 5 sterren (48 beoordelingen). Deze game stond vorige week op de derde plaats.

3. Wordfeud (Bertheussen IT) - €2,99
Het aloude Scrabble, maar dan op je smartphone. Daag familieleden en vrienden uit, een goede woordenschat is wel benodigd.
Op het moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3 / 5 sterren (841 beoordelingen). Deze game stond vorige week op nummer vier.

4. Angry Birds Star Wars (Rovio Entertainment Ltd.) - €0,99
5. Mirror's Edge (Electronic Arts) - €2,99
6. Plants vs. Zombies (Electronic Arts) - €1,99
7. Survivalcraft (Candy Rufus Games) - €4,99
8. Violett (Forever Entertainment S.A.) - €3,49
9. Cut The Rope (ZeptoLab UK Limited) - €0,99
10. Real Racing 2 (Electronic Arts) - €4,99