De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis games voor Windows Phone, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Windows Phone Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar voor de link.

Gratis Windows Phone-games:

1. Subway Surfers (Kiloo Games)

Surf over een treinspoor – omdat het kan – en wees voorzichtig geen fatale botsing te maken. Over de treinen kan tevens gesurft worden. Probeer zo snel mogelijk muntjes te verzamelen. Als de lol er af is, daag vrienden uit of help ze. De game kan nog best uitdagend zijn en eigenlijk prima vermaak voor wie bijvoorbeeld even op het openbaar vervoer staat te wachten.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 ster (767 beoordelingen). Daarmee blijft het spel sinds vorige week op nummer een staan.

2. Hungry Shark Evolution (Ubisoft)

Speel een haai die mensen opvreet, boten molesteert en het strand opvliegt. De game begint met een babyhaai die steeds groter wordt tot het een Great White Shark is. Best grappig voor wie van een soort hack-and-slash houdt. Ofwel gewoon alles vernielen wat in de weg komt. Altijd leuk eigenlijk.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4 / 5 ster (36 beoordelingen). Sinds vorige week is dit spel dus een plaatsje gestegen.

3. Delivery Simulator (Simula Games)

Neem controle over het distributieproces van verschillende soorten vracht. Rijd met een vrachtwagen of busje en lever de vracht zo netjes of snel mogelijk af. Meer wagens worden vrijgespeeld in de free drive-modus. Het biedt niet dezelfde uitdagingen als GTA, maar wie zich verveelt en graag pakjes aflevert kan de game best eens proberen.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 ster (98 beoordelingen). Deze game heeft van plaats gewisseld met Hungry Shark en komt daardoor op de derde plaats terecht.

4. Circuits (blugri softwareservices BVBA)
5. Polo RPG (Danilo M Peres)
6. Angry Birds Epic (Rovio Entertainment Ltd)
7. Don't Tap on The White Tile (Handtoy)
8. Fail Hard (Fingersoft)
9. Super Sweet Crush (XiaomiCandy)
10. Despicable Me: Minion Rush (Gameloft)

 

Betaalde Windows Phone-games:

1. Cut The Rope Experiments (ZeptoLab UK Limited) - €0,99

Dit is een puzzelspelletje waarin je touwen met de goede timing moet doorsnijden zodat een snoepje in de bek van een groen monstertje terecht komt. De levels worden steeds moeilijker (en soms opeens weer simpel). Wat denkvermogen is wel vereist dus.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3,5 / 5 ster (57 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op de eerste plaats.

2. Angry Birds Star Wars (Rovio Entertainment Ltd.) - €0,99

Star Wars Angry Birds. De beste versie uiteraard. Het speelt hetzelfde als de originele Angry Birds: schiet vogels op varkens af en verniel zoveel mogelijk voor een goede score. Maar dan met betere outfits.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 ster (23 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op twee.

3. Angry Birds (Rovio Entertainment Ltd.) - €0,99

Zoals hierboven vermeld staat: vermoord alle varkens in zo weinig mogelijk zetten. Het is af en toe wat puzzelen en levels worden aanzienlijk moeilijker. Zo heel af en toe kan een tutorial net even de uitkomst bieden.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3 / 5 ster (46 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op de derde plaats.

4. Wordfeud (Bertheussen IT) - €2,99
5. Mirror's Edge (Electronic Arts)€2,99
6. Plants vs. Zombies (Electronic Arts)€1,99
7. Real Racing 2 (Electronic Arts)€4,99
8. Survivalcraft (Candy Rufus Games)€4,99
9. Bridge Constructor (Headup Games GmbH & Co. KG)€1,99
10. Jet Car Stunts WP (Microsoft Studios)€2,99