De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst, aangeleverd door Apple. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade betaalde en gratis iPhone-games, onderaan die voor iPad. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Apple Itunes Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis iPhone-games
1. Retry (Rovio Entertainment Ltd)
In deze game bestuurt de speler een vliegtuig tussen allerlei obstakels door. Door op het scherm te tikken gaat het vliegtuig hoger vliegen. Bij een aanraking met een obstakel is de game voorbij en wordt de score getoond. Dit volgt hetzelfde principe als Flappy Bird.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (90 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook eerste.

2. Run Sackboy! Run! (PlayStation Mobile Inc.)
Sackboy, bekend van LittleBigPlanet, betreedt het platform. De speler dient zo snel mogelijk door levels te rennen, waarvan de weergave kenmerkend is voor LittleBigPlanet. De speler kan sprintjes trekken, om zo het slijm voor te blijven, dat als vijand geldt. Ook de grijpers van de Negativitron dien je voor te blijven.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (51 beoordelingen). Deze game stond vorige week nog niet in de lijst.

3. WordBrain (Gaming on the tail AB)
WordBrain is een woordzoeker die niet alleen met horizontale en verticale woorden werkt. Door je vinger over het scherm te slepen koppel je diverse letters aan elkaar. Wanneer deze letters een woord vormen, verschijnen deze onderin je scherm. Hier staat aangegeven hoeveel woorden te vinden zijn en hoeveel letters die bevatten.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (1095 beoordelingen). Deze game stond vorige week op de tweede plek.

4. Crazytarium (Mahdi Jeddi)
5. Bio Inc. – Biomedical Plague (DryGin Studios)
6. RGB Express – Mini Truck Puzzle (Bad Crane Ltd)
7. Mmm fingers (Noodlecake Studios Inc)
8. Candy Crush Soda Saga (King.com Limited)
9. PAC-MAN Friends (Bandai Namco Games America Inc.)
10. Circle (Ketchapp)

Betaalde iPhone-games
1. Minecraft - Pocket Edition (Mojang) - €5,99
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft, maar dan op mobiel. In de game verzamel je verschillende grondstoffen, die je kunt bewerken tot een andere vorm of tot gebouwen en gebruiksvoorwerpen. Er lopen ook monsters rond, die komen voornamelijk ’s avonds tevoorschijn. Deze versla je voor ervaringspunten.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (11274 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook eerste.

2. The Room Two (Fireproof Games) - €2,69
Een puzzel mysterie game met 3D-graphics. Dit is het vervolg op The Room. De game is enkel speelbaar op iPhone 4S en nieuwere modellen, wegens de zware graphics. De vijfde generatie iPod Touch draait deze game ook. The Room Two stond een tijdje geleden op de derde plek, verdween toen uit de lijst en is nu als tweede binnengekomen. Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 5 / 5 sterren (1504 beoordelingen). Vorige week stond dit spel niet in de lijst.

3. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games) - €3,59
Deze game is een port van Rockstars klassieke openwereldgame, dat zich afspeelt in San Andreas. De speler kan diverse GTA-typerende acties uitvoeren, zoals het stelen van auto’s en overvallen van voorbijgangers. Er zijn diverse missies om te voltooien voor in-game valuta.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (1095 beoordelingen). Deze game stond vorige week tweede.

4. Plague Inc. (Ndemic Creations) - €0,99
5. LIMBO (Playdead) - €1,79
6. Geometry Dash (RobTop Games AB) - €1,79
7. Pou (Paul Salameh) - €1,79
8. Earn to Die (Not Doppler) - €0,89
9. Grand Theft Auto: Vice City (Rockstar Games) - €2,69
10. Hitman Go (Square Enix Inc) - €4,49

Gratis iPad-games

1. Run Sackboy! Run! (PlayStation Mobile Inc.)
Een platformer waarin je allerlei obstakels moet ontwijken. De hoofdpersoon is Sackboy uit de LittleBigPlanet-games.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (51 beoordelingen). Deze game stond vorige week nog niet in de top tien.

2. Candy Crush Soda Saga (King.com Limited)
Hetzelfde als de originele Candy Crush, alleen dit keer worden de snoepjes afgewisseld met frisdrank. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde snoepjesop een rij te vormen..
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3,5 / 5 sterren (311 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op nummer twee.

3. Retry (Rovio Entertainment Ltd)
Bestuur een vliegtuigje, maar zorg dat het geen obstakels raakt. Vlieg het level door en land weer veilig in de hangar aan het eind.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (90 beoordelingen). Deze game stond vorige week vierde.

4. My Paper Plane 3 (Wavecade)
5. Pac-Man Friends (Bandai Namco Games America Inc.)
6. Fifa 15 Ultimate Team (Electronic Arts)
7. cyro (Philipp Stollenmayer)
8. Bio Inc. (DryGin Studios)
9. RGB Express (Bad Crane Ltd)
10. Strung Along (Tommi Saalasti)

Betaalde iPad-games

1. Minecraft – Pocket Edition (Mojang) - €5,99
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft, maar dan mobiel. Verzamel grondstoffen, versla monsters en laat je creativiteit de vrije loop door gebouwen te maken.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (11274 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook eerste.

2. The Room Two (Fireproof Games) - €0,99
Los allerlei raadsels op in deze mysterieuze puzzelgame.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 5 / 5 sterren (1504 beoordelingen). Deze game stond vorige week nog niet in de top tien.

3. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games) - €3,59
Maak de straten van San Andreas onveilig als CJ in deze port van Rockstars klassieke openwereldgame.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (1095 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op nummer drie.

4. Haunt the House: Terrortown (SFB Games) - €0,89
5. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €0,89
6. Plague Inc. (Ndemic Creations) - €0,99
7. Grand Theft Auto III (Rockstar Games) - €2,69
8. Limbo (Playdead) - €1,79
9. The Room (Fireproof Games) - €0,89
10. Pou (Paul Salameh) - €1,79