Wekelijkse lijst meest gedownloade iOS-games - 29 oktober | Gamer.nl

Wekelijkse lijst meest gedownloade iOS-games - 29 oktober | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst, aangeleverd door Apple. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade betaalde en gratis iPhone-games, onderaan die voor iPad. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Apple Itunes Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis iPhone-games

1. Retry (Rovio Entertainment Ltd)
Bestuur een vliegtuigje, maar zorg dat het geen obstakels raakt. Vlieg het level door en land weer veilig in de hangar aan het eind.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (60 beoordelingen). Deze game stond vorige week nog niet in de top tien.

2. WordBrain (Gaming on the tail AB)
Een woordzoeker met allerlei gekke woordroosters waar je woorden in moet zien te vinden.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (824 beoordelingen). Deze game stond vorige week eerste.

3. Circle (Ketchapp)
Loods een cirkel over een hoekige lijn zonder dat de randen van deze hoepel de lijn raakt.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (207 beoordelingen). Deze game stond vorige week nog niet in de top tien.

4. Sudoku Quest (HashCube)
5. RGB Expre (Bad Crane Ltd)
6. Candy Crush Soda Saga (King.com Limited)
7. Angry Birds Transformers (Rovio Entertainment Ltd)
8. RollerCoaster Tycoon 4 Mobile (Atari)
9. Fifa 15 Ultimate Team (Electronic Arts)
10. TwoDots (Betaworks One)

Betaalde iPhone-games

1. Minecraft - Pocket Edition (Mojang) - €5,99
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft, maar dan mobiel. Verzamel grondstoffen, versla monsters en laat je creativiteit de vrije loop door gebouwen te maken.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (11242 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook eerste.

2. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games) - €3,59
Maak de straten van San Andreas onveilig als CJ in deze port van Rockstars kla ieke openwereldgame.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3,5 / 5 sterren (1082 beoordelingen). Deze game stond vorige week achtste.

3. Plague Inc. (Ndemic Creations) - €0,99
Roei de mensheid uit door iedereen te infecteren met een ziekte, maar pas op dat je ziekte niet ontdekt en genezen wordt.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (1952 beoordelingen). Deze game stond vorige week tweede.

4. Pou (Paul Salameh) - €1,79
5. Fruit Ninja (Halfbrick Studios) - €0,89
6. Hitman Go (Square Enix Inc) - €4,49
7. Geometry Dash (RobTop Games AB) - €1,79
8. Grand Theft Auto: Vice City (Rockstar Games) - €2,69
9. Doodle God (JoyBits Ltd.) - €1,79
10. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €0,89

Gratis iPad-games

1. Angry Birds Transformers (Rovio Entertainment Ltd)
Voor de verandering geen katapulten en vogeltjes, maar een endle runner met robotgevogelte. Ontwijk de obstakels en schiet vijanden kapot.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (1560 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook eerste.

2. Candy Crush Soda Saga (King.com Limited)
Hetzelfde als de originele Candy Crush, alleen dit keer worden de snoepjes afgewi eld met frisdrank. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde snoepjesop een rij te vormen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3 / 5 sterren (142 beoordelingen). Deze game stond vorige week vijfde.

3. Fifa 15 Ultimate Team (Electronic Arts)
Voetbal met je favoriete teams en spelers op de mobiele versie van Fifa 15.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (3697 beoordelingen). Deze game stond vorige week tweede.

4. Retry (Rovio Entertainment Ltd)
5. Cooking Fever (Nordcurrent)
6. RGB Expre (Bad Crane Ltd)
7. Truck Simulator 2014 Free (Thetis Consulting)
8. Mommy's New Baby (Ninjafish Studios)
9. Monopoly (Electronic Arts)
10. RollerCoaster Tycoon 4 Mobile (Atari)

Betaalde iPad-games

1. Minecraft - Pocket Edition (Mojang) - €5,99
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft, maar dan mobiel. Verzamel grondstoffen, versla monsters en laat je creativiteit de vrije loop door gebouwen te maken.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (11242 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op nummer een.

2. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €0,89
Deze simulatorgame biedt de mogelijkheid om huizen en fabrieken te bouwen. Je kunt hierbij kiezen uit veertien verschillende bouwvoertuigen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (326 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook tweede.

3. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games) - €0,89
Maak de straten van San Andreas onveilig als CJ in deze port van Rockstars kla ieke openwereldgame.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3,5 / 5 sterren (1082 beoordelingen). Deze game stond vorige week achtste.

4. Pou (Paul Salameh) - €1,79
5. Grand Theft Auto III (Rockstar Games) - €2,69
6. Farming Simulator 14 (Giants Software GmbH) - €2,69
7. Plants vs. Zombies HD (PopCap) - €0,89
8. Hitman GO (Square Enix Inc) - €4,49
9. The Room (Fireproof Games) - €0,99
10. Bad Piggies HD (Rovio Entertainment Ltd) - €0,89


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou