De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis Android-games, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Google Play Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis Android-games

1. RollerCoaster Tycoon Mobile (Atari, Inc.)
Bouw een pretpark en zorg dat je zoveel mogelijk gasten weet te lokken.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3,5 / 5 sterren (47.322 beoordelingen). Vorige week stond deze game ook op de eerste plek.

2. Retry (Rovio Mobile Ltd.)
Bestuur een vliegtuigje, maar zorg dat het geen obstakels raakt. Vlieg het level door en land weer veilig in de hangar aan het eind.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (133.789 beoordelingen). Vorige week stond deze game ook tweede.

3. Candy Crush Soda Saga (King)
Hetzelfde als de originele Candy Crush, alleen dit keer worden de snoepjes afgewisseld met frisdrank. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde snoepjes op een rij te vormen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (29.860 beoordelingen). Vorige week stond deze game ook op nummer drie.

4. Circle (Ketchapp)
5. Candy Crush Saga (King)
6. Angry Birds Transformers (Rovio Mobile Ltd.)
7. My Talking Tom (Outfit7)
8. Clash of Gangs (IGG.com)
9. Subway Surfers (Kiloo)
10. Fifa 15 Ultimate Team (Electronic Arts)

Betaalde Android-games

1. Minecraft – Pocket Edition (Mojang) - €5,49
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft, maar dan mobiel. Verzamel grondstoffen, versla monsters en laat je creativiteit de vrije loop door gebouwen te maken.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (640.671 beoordelingen). Vorige week stond deze game ook op de eerste plek.

2. Wordfeud (Bertheussen IT) - €2,49
Scrabble, maar dan op je telefoon. Vorm woorden om zoveel mogelijk punten te verdienen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (51.697 beoordelingen). Vorige week stond deze game ook tweede.

3. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games, Inc.) - €3,59
Maak de straten van San Andreas onveilig als CJ in deze port van Rockstars klassieke openwereldgame.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (82.491 beoordelingen). Vorige week stond deze game ook op nummer drie.

4. Catan (USM) - €2,99
5. Monopoly (Electronic Arts) - €1,79
6. Grand Theft Auto: Vice City (Rockstar Games, Inc.) - €2,69
7. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €1,00
8. The Room (Fireproof Games) - €0,89
9. Hitman GO (Square Enix Ltd) - €4,49
10. Bloons TD 5 (ninja kiwi) - €2,24