Weer ontslagen bij Eve Online-maker CCP | Gamer.nl

Weer ontslagen bij Eve Online-maker CCP | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Joe Gallo is CCP's hoofdadviseur financiën en David Reid is hoofdadviseur marketing. In een financieel rapport laat CCP's baas Hilmar Veigar Pétur on weten dat beide niet langer werkzaam zullen zijn bij het bedrijf. "Joe Gallo en David Reid hebben goed werk verricht en ik wens hen veel succes in de toekomst", zonder meer uitleg dan het willen 'combineren en simplificeren' van het bedrijf.

Reid startte in 2012 bij CCP en verliet daarvoor Trion, de maker van Rift. Hij hielp bij de lancering van Dust 514 en speelde een alsmaar zichtbaardere rol. Hij werd een geliefd boegbeeld door zijn entertainende speeches bij Eve FanFest en Eve Vegas.

Eerder werden executive producer Jon Lander, lead designer Kristoffer Touborg, lead community manager Pete McKay, director of security Sean Conover en nog meer werknemers ontslagen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou