Vandaag de dag heeft de geweldadige game Manhunt 2 al een aardige reputatie over de hele wereld. In deze game kun je, net als in zijn voorganger, mensen op gruwelijke manieren vermoorden. Dit riep, zoals vaker bij gewelddadige videogames, veel verzet op bij verenigingen, overheden, stichtingen etc.

Na eerst de rating Adult Only gekregen te hebben in Amerika (wat betekent dat Sony en Nintendo de game niet op hun spelcomputers willen uitbrengen) had de British Board of Film Certification in de UK een verbod op het spel aangevraagd. Deze was door de Video Appeals Committee van de kaart geveegd om er zo voor te zorgen dat mensen ook van dit spel zouden kunnen genieten (hoewel het al wel weer een minder gruwelijke versie zou zijn dan het origineel, wat overigens in juli 2007 verschenen had moeten worden).

Nu horen ze in Groot-Brittannië weer van de BBFC. Ze hebben namelijk herziening aangevraagd van hetgeen wat de VAC voor elkaar had gekregen. Dit zal natuurlijk ook weer gevolgen hebben op de voorgenomen release datum voor de UK/Europa.