Ontwikkelaar Pandemic heeft vandaag de officiële website gelanceerd van Mercenaries 2, het vooralsnog uitgeverloze vervolg op de populaire actiegame die zich kenmerkte door een hoge mate van vrijheid. Met Mercenaries 2 maakt de reeks zijn overstap naar de next-gen consoles, waardoor het spelconcept als het goed is eindelijk volledig tot zijn recht zal komen.

Het spel situeert zich dit keer niet in Noord-Korea, maar in de jungle van Venezuela, aan de vooravond van een eventuele Derde Wereldoorlog. Je speelt één van de vier huurlingen, waaronder in ieder geval de Zweed met blonde sik Mattias Nilson, alsook drie andere nog onbekende personages waaronder in ieder geval één dame.

 

Voertuigen en wapens vormen nog steeds de voornaamste middelen in de strijd in Mercenaries 2. Vooralsnog zijn alleen een jeep, een buggy, een raketwerper en een AK-47 onthuld, maar we kunnen daarnaast ook onder andere voertuigen te water verwachten. Leuk om te weten is trouwens dat multiplayer ook van de partij zal zijn in Mercenaries 2 en wel in een cooperatieve variant!