Vanaf vandaag is Pirates of the Caribbean: At World's End in de bioscopen te aanschouwen. Met de hype rondom Jack Sparrow zou je bijna vergeten dat er ook nog andere piraten waren die het Caribische gebied onveilig maakten. Eén van hen was Sir Francis Drake, een kaper, navigator, slavenhandelaar, politicus en vice-admiraal van Engelse afkomst.

In Uncharted: Drake's Fortune kruipt de speler niet in de huid van deze door de Spanjaarden gevreesde zeerover, maar in die van zijn hedendaagse naamgenoot Nathan Drake. Na het ontdekken van een aanwijzing in de 400 jaar oude grafkist van Sir Drake trekt fortuinjager Nathan er met zijn crew op uit om de fabelachtige goudschat van El Dorado te vinden, die verborgen zou zijn op een onbekend eiland in de Stille Oceaan. Maar wat begint als een spannend avontuur, verandert al snel in een dodelijke nachtmerrie als ze er stranden en het aan de stok krijgen met een bende huurlingen. Ze zullen alle zeilen bij moeten zetten om te overleven, terwijl zetegelijkertijd proberen de geheimen van het eiland te ontrafelen.

Inmiddels is de officiële website van de action-adventure game online gezet en kunnen bezoekers er onder andere kleine aanwijzingen en een trailer vinden. Binnenkort volgt er waarschijnlijk meer informatie.

Uncharted: Drake's Fortune wordt ontwikkeld door befaamde PlayStation 2 ontwikkelaar Naughty Dog, die eerder verantwoordelijk waren voor de Jak and Daxter reeks. Met Uncharted leveren ze echter hun eerste exclusieve titel voor de PlayStation 3. Wanneer de game uit gaat komen is nog niet bekend gemaakt.