Hoewel de meeste mensen de Warlords serie enkel kennen van de real-time strategygames Warlords: Battlecry 1 & 2 is deze reeks oorspronkelijk toch gestart als Turn-Based Strategy reeks, nog voor er überhaupt sprake was van Heroes of Might & Magic of Age of Wonders.

Na het uitstapje naar RTS is het nu voor ontwikkelaar SSG weer tijd geworden om terug naar de roots te gaan en men is dan ook druk bezig met de ontwikkeling van vierde game in de eigenlijke Warlords TBS serie. Q. Will Warlords IV have a campaign?

A. Yes. Warlords IV will employ a similar campaign style to that of Warlords Battlecry II. You will be able to play a non-linier campaign as you fight for the land of Etheria.

Q. Will there be persistant heroes in Warlords IV

A. Yes. Your hero will continue from scenario to scenario becoming more powerfull as you enhance different abilities and empower your hero with spells. De website is nog niet super gevuld, er is enkel een FAQ te lezen, er zijn wat screenshots en wallpapers te bekijken en er is wat algemene informatie over de rassen. De officiële pagina is op de volgende link te vinden.