Wanneer een game echt vernieuwend is dan duurt het vaak eventjes voordat er 'clones' van het spel op de markt komen. Bij Doom duurde het ruim twee jaar voordat de eerste grote reeks Doom-clones de markt overnam. Ook bij het RTS genre heeft het tot jaren na Dune 2 geduurd voordat we een grote stormvloed aan dat soort games over ons heen kregen. Momenteel gaan we gebukt onder een groot aantal HomeWorld-clones die allemaal een plaatje op de markt willen hebben. Maar ook Operation Flashpoint lijkt een game te gaan worden die we nog vaak gecloned zullen zien worden.

Sölder - Secret Wars van het Duitse JoWood is het eerste spel dat overduidelijk op dit meesterwerkje van Bohemia gebaseerd is. Het spel speelt zich echter af in de toekomst, het jaar 2010. Grafisch hoeft het spel niet onder te doen voor Operation Flashpoint, maar dat is nu niet meteen een compliment. Ook zal je in Sölder een heel team onder je hoede hebben en de nodige voertuigen kunnen bedienen:In "SÖLDNER - Secret Wars" the player takes over the command of such a special forces team. As the Commander he leads a small high tech army consisting of soldiers, light armored vehicles, helicopters and VTOLS (Vertical Take Off and Landing Airplanes) to fulfill a wide variety of mission types .

The players units are stationed on a multi purpose ship which is camouflaged as a merchantman to allow unrestrained travel of the seas to get their forces to the area of operation. Sölder komt pas in het tweede kwartaal van 2003 op de markt. De vraag is hoe we dan tegenover deze toch ietwat kale graphics staan. Maar naturulijk is het de gameplay die primeert. De officiële website van het spel is hier te bezoeken.