Afgelopen donderdag gaf Peter R. De Vries, misdaadverslaggever, het startsein voor de anti-piraterijcampagne B.I.G. oftewel Ban Illegale Games en Software. Dat de campagne niet bij iedereen in goede aarde zou vallen, was wel te verwachten. Een bepaalde groep mensen schijnt blijkbaar te denken dat illegaal kopieren de normaalste zaak van de wereld is en dat de industrie het aan zichzelf te danken heeft, dat het zoveel gebeurt.

Een aantal van deze mensen beschikt over 'l33t hax0rz skillz' en plaatste een nieuwsbericht op de website van B.I.G. waarin een aantal argumenten voor het gebruik van warez gegeven werden. Zo wordt het pesten op school in verband gebracht met het niet downloaden van games: "Als iemand niet de nieuwste games speelt, dan valt deze persoon gelijk uit de groep. Als je niet wilt dat je gepest wordt op school, zorg dan dat je gewoon blijft downloaden!".

Ook zouden jongeren door de hoge prijzen in de horeca en van de telefoonmaatschappijen, geen geld over houden om games te kopen. "Het is dan ook een logische stap om software en games te downloaden in plaats van gigantische bedragen ervoor te betalen.", aldus de hackers. De gamesindustrie moet dus gebukt gaan onder de hoge prijzen in andere industrïen, in plaats van dat men daar de producenten afstraft door hun dure producten links te laten liggen. Hallo marktwerking!

Het bericht is inmiddels van de site van B.I.G. afgehaald, maar nog wel hier te lezen. We vragen ons af of dit de laatste stoere actie zal zijn die hackers ondernemen. Er is voor B.I.G. dus nog veel werk aan de winkel om de mentaliteit tegenover illegale software bij de jeugd te veranderen.