Richard Garriot, de man die ons Ultima en het meer recente Tabula Rasa schonk, heeft in een interview met GameDaily laten weten dat hij zeker terugkomt in de game-industrie. "Alleen op dit moment is de ruimte net even wat belangrijker", aldus Garriot.

Op de vraag of hij ooit nog een game gaat maken, antwoord de ruimtereiziger het volgende: "Als ik moet gokken, dan zeg ik ja. Als je vraagt aan mij of ik je daar iets meer over kan vertellen: nee. Ik ben nog steeds mijn ruimtevlucht aan het afronden. Ik zit letterlijk nog middenin de medische experimenten van NASA en ESA. En ik zit letterlijk nog middenin de analyse van mijn observaties van de aarde én in een onderzoek naar de groei van bepaalde kristallen. En al die onderzoeken gaan zeker nog weken, zo niet maanden duren voordat ik dat allemaal heb afgerond."

"Maar, ergens in de toekomst, is het moeilijk voor te stellen dat ik niet terug zal keren om een videogame te maken. Persoonlijk geloof ik nog steeds dat ik goede ideeën heb en de drang om videogames te maken. Alleen op dit moment is de ruimte net even wat belangrijker."

Overigens zou een eventuele volgende game van Garriot zo maar een Ultima-game kunnen zijn. "De Ultima-franchise ligt nog steeds dicht bij mijn hart. Als ik de mogelijkheid zou krijgen om de franchise, single- dan wel multiplayer, nieuw leven in te blazen dan zou ik dat zeker doen."

Ultima Online