We Happy Few niet meer verboden in Australië | Gamer.nl

We Happy Few niet meer verboden in Australië | Gamer.nl

We Happy Few heeft een keuring gekregen in Australië nadat de Australian Classification Review Board de initiële beslissing heeft teruggedraaid. Dit laat het bestuur weten in een href="http://www.classification.gov.au/Public/Resources/Documents/2018-media-releases/3july2018--we-happy-few--classifiedr18plus.pdf">open brief</a>.

De game, ontwikkeld door Compulsion Games, speelt zich af in een dystopische wereld na een grote oorlog waar een drug genaamd Joy wordt gemaakt door de overheid. Het is verplicht de drug in te nemen en het brengt mensen in een opgewekte staat. Het hoofdpersonage moet de drug ook nemen om op deze manier niet op te vallen tu en de menigte .

Doordat de game drugsgebruik aanmoedigt, had het bestuur de game afgewezen voor verkoop in Australië. Uitgever Gearbox Games had bezwaar aangemaakt en op 26 juni ging het bestuur daar dan ook op in.

In de open brief staat nu dat de game een cla ificatie heeft voor gamers van achttien jaar en ouder.

We Happy Few is vanaf 10 augustus wereldwijd beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Lees ook over onze ervaringen met de game in onze hands-on preview uit augustus 2016.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou