Watch Dogs meer dan 8 miljoen keer verscheept | Gamer.nl

Watch Dogs meer dan 8 miljoen keer verscheept | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In de eerste week van release verkocht de open wereldgame 4 miljoen exemplaren, waardoor het de snelst verkopende Ubisoft-game ooit is. "Watch Dogs heeft alles in zich om een belangrijke franchise te worden", aldus CEO Yves Guillemot, "en we zullen dit succes de komende jaren kunnen evenaren."

Ubisoft kondigde gisteren zijn cijfers van het eerste kwartaal van zijn fiscale jaar aan. De omzet die op verkoop van games werd gemaakt lag op 360 miljoen euro, een verhoging van 374 procent tegenover het eerste kwartaal van vorig fiscaal jaar. Digitale verkoop steeg met 149 procent naar 84 miljoen euro. 14 procent van de verkoop van Watch Dogs werd dan ook digitaal gedaan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou