Watch Dogs 2 officieel onthuld | Gamer.nl

Watch Dogs 2 officieel onthuld | Gamer.nl

Watch Dogs 2 is officieel onthuld. In een livestream onthulde Ubisoft een nieuw hoofdpersonage: Marcus Holloway. De uitgever startte de stream met een eerste trailer en liet ook verscheidene gameplaybeelden zien gedurende de stream. Op de E3 is er een speelbare demo van Watch Dogs 2, het spel verschijnt 15 november.

Ubisoft belooft onder meer een grotere open wereld waarin de personages niet alleen op de speler, maar ook op elkaar reageren. Ook zou er meer te hacken zijn, zowel wat betreft voertuigen en objecten als mensen. Voertuigen zijn bijvoorbeeld uitgebreider te besturen, als voorbeeld laat Ubisoft een gehackte vorkheftruck zien die een politieauto optilt en ermee het water in rijdt.

Wel is Marcus Holloway een stuk atletischer dan zijn voorganger Aiden Pearce, wat meer mogelijkheden biedt voor parkour. Ubisoft toont dat Holloway tot leven is gekomen met een motion capture-acteur.

Radiotorens
Net als in het voorgaande deel speelt de hackersorganisatie Deadsec een grote rol, hoewel er nog weinig bekend is over het verhaal. Wel blijft de gameplay deels hetzelfde als in Watch Dogs: spelers moeten de wereld in kaart brengen door radiotorens te hacken.

Volgens Ubisoft kunnen spelers een run-and-gun-speelstijl aanhouden, maar ook voor stealth of hacken kiezen. Ook de multiplayermodus keert terug, toont Ubisoft in de livestream. Deze is geïntegreerd in de singleplayer en biedt de mogelijkheid om elkaar te helpen.

Maandag 13 juni houdt Ubisoft een persconferentie. Naast Watch Dogs 2 is hier onder meer Ghost Recon Wildlands te zien.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou