Atari, alleen de naam al deed in vroeger tijden bij kinderen een glimlach tevoorschijn toveren. De ontwikkelaar en uitgever is echter van "video game koning" afgedaald naar het niveau van een geplaagde doorsnee uitgever. Bestuurders verlaten het bedrijf, er wordt verlies gedraaid en ook de toekomstige line-up is niet "je van het", zo laat CNN columnist Chris Morris weten.

Enter the Matrix was de best verkopende titel van Atari ooit. Alleen in de eerste maand gingen er 2,5 miljoen exemplaren over de toonbank. Het spel kwam op het juiste moment uit, doordat de Matrix Trilogie toen nog bezig was. Inmiddels heeft iedereen de films gezien, en heeft de "Matrix franchise" z'n glans verloren. Toch leunt Atari er nog steeds op, wat niet verstandig is. Van The Matrix Online werden wereldwijd slechts 43.000 exemplaren verkocht, wat voor zo'n AAA titel niet veel is.

Volgens Morris moet men dan ook de formule van THQ volgen. Richt je op de lucratieve kindermarkt en publiceer af en toe een game voor volwassenen, dan echter wel zonder Neo.