Fargo wil de game financieren via crowdfunding. Hij is daarvoor geïnspireerd geraakt door het succes dat Tim Schafer heeft met het crowdsfundingproject Double Fine Adventure. De Wasteland-ontwikkelaar is van plan op dezelfde manier geld in te zamelen en zegt minimaal een miljoen dollar nodig te hebben om de game te kunnen produceren.

Plannen voor een vervolg op Wasteland heeft Fargo al langer. Na de release van de eerste Wasteland raakte Fargo echter de rechten op de titel kwijt en stortte hij zich met een aantal andere ontwikkelaars op Fallout. Die game wordt gezien als de spirituele opvolger van Wasteland. Sinds 2003 heeft Fargo de rechten op Wasteland weer in handen.

Of de game ook dezelfde naam gaat krijgt, is nog niet bekend. Wel heeft Fargo aangegeven dat hij qua aanpak terug wil naar de roots van die game. "Iemand die de oude Wasteland speelt moet zich in feite meteen thuis voelen in de sequel", aldus Fargo.

Wasteland is een role-playing game die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld waarin delen van de aarde door een nucleaire oorlog zijn veranderd in een kale vlakte. Spelers nemen de controle over een leger genaamd Desert Rangers. Het doel is om een aantal vreemde gebeurtenissen te onderzoeken.