Wasteland 2 komt op 19 september uit | Gamer.nl

Wasteland 2 komt op 19 september uit | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"De 20+ jaar lange wachtperiode is binnenkort voorbij," aldus Fargo op Twitter. De game zou oorspronkelijk in oktober 2013 uitkomen, maar werd tot juli uitgesteld wegens de groeiende omvang van de game.

Fargo haalde ruim drie miljoen dollar op voor de ontwikkeling van Wasteland 2, een vervolg op de goed ontvangen rpg uit 1988, die de weg vrijmaakte voor de Fallout-series. De ontwikkelaar bereikte al snel het doel van 900.000 dollar via Kickstarter en haalde nog een extra twee miljoen op dankzij 61,289 backers. De makers ontvingen nog een extra 110.208 dollar via PayPal.

Dankzij het behalen van 2,1 miljoen dollar, kon Fargo de Fallout: New Vegas-studio Obsidian zover krijgen om aan Wasteland 2 te werken. De game verschijnt voor pc, Mac en Linux en bevat een kopie van de originele Wasteland.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou