Wasteland 2 haalt half miljoen op in een dag | Gamer.nl

Wasteland 2 haalt half miljoen op in een dag | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De teller staat inmiddels net boven de 520.000 dollar, een bedrag dat beschikbaar is gesteld door bijna 9000 donateurs. Hoewel het minimale bedrag dat vereist is voor Wasteland 2 om groen licht te krijgen is vastgesteld op 1 miljoen dollar, is 900.000 in principe ook genoeg. Mocht het project daarop blijven steken, dan zorgt Wasteland-bedenker Brian Fargo voor de resterende ton. De inzamelingsactie loopt nog tot 17 april.

Wasteland 2 wordt een direct vervolg op Wasteland, de voorloper van de Fallout-serie, en blijft daarom trouw aan zijn top-down cameraperspectief. Een groot aantal toenmalige ontwikkelaars van Wasteland zijn ook bij het nieuwe project betrokken. Zo wordt de muziek verzorgd door Mike Morgan, die ook de soundtrack van Fallout 1 en 2 voor zijn rekening nam. Het verhaal ligt in handen van Jason Anderson, die mede-bedenker was van Fallout.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou