Warren Spector zou nooit een game als Heavy Rain maken | Gamer.nl

Warren Spector zou nooit een game als Heavy Rain maken | Gamer.nl

Voor de gamers van de oude garde is het altijd leuk als een bekende ontwikkelaar weer van zich laat horen. Neem nu Keiji Inafune, een naam die je wellicht niks zegt, maar zijn legacy des te meer. Hij is de mede-bedenker van de Mega Man-franchise en ook verantwoordelijk voor onder andere Dead Rising en Lost Planet. Toch is vooral Mega Man relevant als we spreken over zijn nieuwe game, Mighty No. 9. De game doet qua uiterlijk heel erg denken aan Mega Man, maar is in basis toch echt een hele andere game.

"Er gebeurt niets verra ends in Heavy Rain", zo meldt Spector. "Spelers zullen nooit iets zien, doen of ontdekken dat niet door David Cage is gemaakt." Spector geeft wel aan dat hij onder de indruk is van de ontwikkeling van vijf verschillende scripts met keuzes, maar dat het niet overeen komt met hoe hij games ontwikkelt.

"Ik vond de game een geweldige ervaring - het was ongelooflijk. Het maakte van dagelijkse routine kwaliteitsdrama. Ik ben echt onder de indruk van de persoon die het geschreven heeft en zijn talent om een filmisch verhaal te schrijven. Maar ik zou nooit zo'n game maken."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou