Warren Spector, de geestelijk vader van een groot aantal topgames waaronder Thief en Deus Ex, heeft ontwikkelaar Ion Storm de rug toe gekeerd. Daarmee heeft de laatste oprichter van deze studio, de firma verlaten. Ion Storm werd in 1996 met veel bombarie opgericht door John Romero, Tom Hall, Todd Porter en Warren Spector, maar wist als veelbelovend talentenhuis de verwachtingen niet waar te maken. Vooral het debakel dat Daikatana heette, staat bij velen nog in het geheugen gegrift en zelfs het briljante Deus Ex en het geplaagde Anachronox konden deze naam niet zuiveren.

Dit jaar bracht Ion Storm opvolgers op twee belangrijke geesteskindjes van Warren Spector op de markt: Deus Ex 2 en Thief 3. Beide games voldeden niet aan de hoge verwachtingen van gamers, wat mede te maken had met de beslissing om het spel zowel op Xbox als PC uit te brengen, waardoor enkele vervelende concessies gedaan moesten worden. Opvallend was dat de lead designers van beide games, Harvey en Randy Smith, de studio kort voor de release van Thief 3 verlieten. Nu ook Warren Spector de firma verlaten heeft, is het onduidelijk hoe het verder zal gaan.

Warren Spector zegt de firma te hebben verlaten, 'to pursue personal interests outside the company', zo'n beetje de meest politiek correcte reden die je kunt geven. Warren zal nog wel in dienst van Eidos optreden als een consultant, waarschijnlijk onder andere voor de nieuwste Tomb Raider game.