"Dit is het jaar [van E3] waarin mij twee dingen opvielen. Ten eerste moet het extreem geweld stoppen. We moeten stoppen met er van te houden", zo begint Spector, die de laatste jaren bezig is met de ontwikkeling van Epic Mickey en het vervolg. "Ik denk dat we er een fetish van maken en we combineren het bovendien soms met een kinderachtige visie op seksualiteit. Het is slechte smaak en het gaat voor problemen zorgen."

Spector heeft het originele Deus Ex gemaakt, maar denkt niet dat zijn huidige visie op de game-industrie hypocriet is: "Deus Ex was op sommige momenten ook gewelddadig, maar deze momenten moesten de speler een ongemakkelijk gevoel geven, en dat zie ik tegenwoordig niet gebeuren. Nu wordt een kinderachtige denkwijze als volwassen bestempeld."

Het tweede probleem wat Spector opviel tijdens de E3, was het gebrek aan focus op games. "De meest interessante onderdelen van de persconferenties hadden niets met games te maken. Wanneer de games het minst interessant zijn, is er een probleem. Sinds wanneer gaat een E3-persconferentie over Netflix? Ik maak mij er een beetje druk over. (...) Alles wat ik op E3 zag was: 'We gaan hetzelfde doen als wat we altijd al hebben gedaan, maar dan groter en bloederiger! En we gaan praten over Netflix!' Ik snap er niets van."