Warner Bros. Games wordt mogelijk opgesplitst door fusie

Warner Bros. Games wordt mogelijk opgesplitst door fusie

Warner Bros. Games lijkt te worden opgesplitst nu moederbedrijf WarnerMedia onderdeel wordt van Discovery.

Gisteren werd bekendgemaakt dat huidige eigenaar AT&T WarnerMedia aan Discovery verkoopt. Dit levert een fusie op waardoor er een nieuw bedrijf ontstaat dat "een van de grootste globale streamingbedrijven" moet worden. Daardoor moet Discovery meer concurrentie gaan bieden op de streamingmarkt. De fusie moet medio 2022 rond zijn en levert verkoper AT&T ongeveer 43 miljard dollar op.

Op Twitter meldt journalist Stephen Totilo via Axios te hebben vernomen dat de fusie er voor kan zorgen dat Warner Bros. Games opgesplitst wordt. "Sommige studio's in de gamesarm (van het bedrijf) blijven bij AT&T, terwijl anderen naar het nieuwe bedrijf gaan."

Warner Bros. Games bestaat uit elf studio's, namelijk Rocksteady (Batman Arkham-games, Suicide Squad), NetherRealm (Mortal Kombat), Monolith (Middle-earth-games, Shadow of Mordor), Avalanche Software (Hogwarts Legacy), TT Games (Lego-games), WB Games Montréal (Gotham Knights), WB Games Boston (Game of Thrones: Conquest), WB Games Los Angeles, WB Games San Francisco, WB Games San Diego en WB Games New York. 

Welke van bovenstaande studio's naar Discovery gaan en welke bij AT&T blijven is niet bekend. Het is ook niet duidelijk wat dit betekent voor games die op dit moment in ontwikkeling zijn.

Overigens zou AT&T vorig jaar Warner Bros. Games hebben willen verkopen en zou het bedrijven als EA, Take-Two, Microsoft en Activision-Blizzard hebben aangetrokken, maar uiteindelijk toch hebben besloten dit niet te doen.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Even los van de games..... #RestoreTheSnyderVerse :D

0

@Exalian-1 zo goed zijn die films van Snyder niet. Dit weekend nog BvS gekeken, veel special effects maar qua verhaal een rommeltje.

0
test

@Ziminar Heb je wel de UltimateEdition versie gezien? De bios versie is namelijk idd een rommeltje, omdat WB een half uur heeft weggeknipt wat van belang is voor het verhaal. Man of Steel, Batman V Superman - Dawn Of Justice [Ultimate Edition ], en Zack Snyders Justice League zijn bij elkaar zeker wel een vette trilogy wat mij betreft, en wil het verhaal verder zien. Ik vond Zack Snyders Justice League zelfs beter dan EndGame en is meer van niveau Infinity Wars. Snyder heeft in ieder geval een visie, en dat heeft WB zelf niet.

0
test

@Ziminar Achja, de MCU films zijn dat ook.

0
test

@Exalian-1 Nee. Zack Snyders Justice league was leuk. Maar laten we niet doen dat de DCEU goed was onder zijn leiding. Ik wil een Superman film gemaakt door iemand die daadwerkelijk Superman leuk vind. Ik wil iemand die Batman begrijpt en niet als 14 jarige Dark Knight Returns heeft gelezen en denkt dat deze versie van Batman de perfecte versie is.

0
test

@Tonne Nee. :P DCEU was naar mijn mening juist wel interresant onder zijn leiding. Wat geeft aan dat ie Superman niet leuk vindt?? Wat zegt dat hij vindt dat zijn Batman perfect is?? Hij zegt juist dat Batman er doorheen zit na 20 jaar criminelen bevechten. En kom niet aanzetten met "hij vermoord criminelen", want dat doet ie al in zo vele films. Ik vond dit juist fijn, omdat het anders met de karakters om gaat dan dat Marvel dat doet. Ik hoef geen twee dezelfde soort superhelden films. Het is in ieder geval beter onder zijn leiding dan dat WB zelf doet.

0
test

@Tonne probleem bij batman is eel dat er in de comics al veel verschillende varianten zijn. En wie zegt dat snyder superman niet leuk vindt? Als jij de comics leest dan heb jij een andere belevenis als dat ik ze lees, en wat jij leuk vindt hoef ik niet te vinden en vice versa.

0
test

49 miljard voor hbo en warner, ze moeten nog flink aan de weg timmeren bij AT&T voor de 160 miljard weg gewerkt is. Dat netflix dit niet gekocht heeft snap ik niet. wat er niet bij staaat is dat discovery 29% van de aandelen krijgt van hbo warnermedia.

0

@hulstpower Waar moet Netflix dat geld vandaan halen dan? Het is niet dat het geld daar tegen de plinten klotst. En wat zouden ze met de game-uitgever moeten?

0
test

@Tinus Tussengas-1 Investeerders, banken eigen vermogen beetje. WME kocht de ufc voor 4 miljard dat geld hadden ze ook niet maar hebben ze bij elkaar gekregen. En dan je 2e vraag die kan je net zo goed voor discovery plaatsen wat gaan hun doen met gaming.

0

@Tinus Tussengas-1 Netflix bestond al een behoorlijke tijd voor het een streamingservice werd. Toen verhuurde ze films per post. Ze hebben dus een aardige cash liggen. Ze zouden alleen de filmdivisie kunnen overnemen of alleen de rechten.

0

Aanbevolen voor jou