In San Francisco vindt op het moment de THQ Gamersday plaats. Ui de stad van de Golden Gate brug en Alcatraz komt op het moment veel nieuws over nieuwe THQ-games. Zo is er nu dus ook de aankondiging van Dawn of War II.

Het eerste deel was een behoorlijk goede en succesvolle strategiegame die resource management en strategie tot een mooie mengelmoes bracht. Het spel heeft dan ook twee zeer behoorlijk stand-alone uitbreidingen gekregen, waarvan we de meest recente laatst nog gereviewed hebben.

Veel is er nog niet bekend over Dawn of War II, aangezien de game alleen aangekondigd is. Het spel zal uitkomen in 2009, waarschijnlijk in het eerste kwartaal. Ook  zal de game waarschijnlijk twee facties kennen, de Orkz en de Space Marines. Het spel zal singleplayer, co-op en multiplayer hebben en zal ook gebruik kunnen maken van DirectX 10 en multi-core processors.

Aangezien de game zelf níet aanwezig is op het event, werd geïnformeerd waarom dit het geval was. Blijkbaar wilt THQ de game een gepaste introductie geven, iets met veel bombarie dus. Aangezien de E3 er weer aan zit te komen, verwachten wij dat we daar meer te horen krijgen over Dawn of War II.

Op Gametrailers.com is ondertussen een trailer verschenen van Dawn of War II. Bekijk hem hier.