Warhammer 40,000: Dark Millennium wordt geen MMO meer | Gamer.nl

Warhammer 40,000: Dark Millennium wordt geen MMO meer | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

THQ belooft in plaats van een MMO een "immersive" singleplayer, multiplayer en "robuuste" digitale content, evenals communityfeatures. In een later stadium maakt de uitgever meer bekend over het spel en over wanneer de game nu gepland staat.  

De herziene plannen gaan verder gepaard met ontslagen bij de twee studio's die samen aan de game werkten, Darksiders II-ontwikkelaar Vigil en Relic Entertainment, bekend van eerdere Warhammer 40,000-titels. Bij Vigil verdwijnen 79 banen, Relic verliest 39 werknemers. 

Volgens THQ's CEO Brian Ferrell past de nieuwe richting voor Warhammer 40,000: Dark Millennium beter bij de algemene strategie van de uitgever. Hij spreekt over veranderende marktomstandigheden en dat er om van het spel een MMO te maken extra investeringen nodig zijn. THQ heeft echter de afgelopen maanden juist zijn portfolio verkleind en zijn studio's gereorganiseerd. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou