Warcraft-ontwikkelaar Chris Metzen teruggekeerd bij Blizzard

Warcraft-ontwikkelaar Chris Metzen teruggekeerd bij Blizzard

Chris Metzen, die in 2016 bij Blizzard vertrok, is weer terug bij het bedrijf.

Dat heeft Warcraft-manager John Hight aangekondigd via social media. Hij zal als 'creatief adviseur' te werk gaan. "Chris' huidige focus ligt op World of Warcraft en daarna gaat zijn aandacht naar andere projecten binnen deze groeiende franchise."

Metzen was 23 jaar werkzaam bij Blizzard en was een van de oorspronkelijke teamleden die aan Warcraft werkte in 1994. Daarnaast hielp hij mee aan de ontwikkeling van Diablo en Starcraft en sprak hij de stem in van diverse personages in Blizzard-games, waaronder Thrall en Overwatch-personage Bastion. Sinds Warcraft 3 was hij voor veel Blizzard-games de creative director.

Ondanks dat Metzen niet meer werkzaam was bij Blizzard toen de berichten over een giftige werksituatie naar buiten kwamen, bracht hij vorig jaar wel een statement naar buiten waarin hij meldde geschokt te zijn en te walgen van de verhalen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

World of Warcraft een groeiende franchise? eerder sterverd, ze hebben alle truukjes al uit de hoge hoed gehaald. eerst alle baddies verslaan die de wereld willen vernietigen en daarna the burning legion verslagen, tijdreizen, andere dimensie, vrede, oorlog, dood, afterlife en nu een draken avontuur. misschien mooi om er binnenkort een punt achter te zetten en te focussen op misschien een nieuwe MMO?

0
test

@-JK- Het risico van een nieuwe MMO is dat het niet aanslaat bij het publiek. Dus zolang ze nog spelers hebben zullen er nog uitbreidingen voor wow verschijnen.

0
test

@ShadowKiller De nieuwe MMO zou eigenlijk Overwatch zijn waar ze aan hebben gewerkt. Maar het is waar wat je zegt er is een risico en ze hebben al veel lore van de wereld van Warcraft + de fanbase van de strategy games. Het enige risico va toen was of de strategie spelers ook aan een MMO wilde beginnen. Met Overwatch hadden ze dat nog niet en zijn de plannen van MMO verandert naar wat we nu hebben. Ik denk wel dat Overwatch als MMO zou slagen.

0
test

@-JK- Elke uitgever van een MMO (met uitzondering van wellicht FFXIV) kijkt kwijlend naar de cijfers van WoW. Ja, de userbase loopt terug maar nog steeds is het een geld-print-machine voor Blizzard die miljoenen per maand binnenharkt. Dus nee, daar gaan ze voorlopig niet mee stoppen.

0
test

@-JK- stervende? Er is net een dijk van een uitbreiding uitgekomen, WotLK classic draait als een trein. En als je het sentiment een beetje volgt dan zou je moeten weten dat veel mensen zeer positief zijn gestemd over de ingeslagen weg van World of Warcraft. Met het terughalen van Chris Metzen winnen ze juist zeer veel vertrouwen van de playerbase. WoW is op dit moment echt alles behalve stervende, hoe graag sommige haters het ook willen.

0
test

@wazp ik ben alles behalve een hater, maar wat voor content is er nog? als je kijkt naar de toekomst dan is letterlijk alles al gedaan. Geen idee wat voor Arc ze met de draken gaan verzinnen maar ook dat is slechts een evenement in dat world of warcraft heet.

0
test

Dragonflight is weer een leuke uitbreiding. Na het wat tamme Battle for Azeroth, zo heb ik nooit echt het gevoel van een 4e Alliance-Horde oorlog mogen voelen en de daarop volgende magere Shadowlands. Shadowlands verschafte mij met een nodige break, ruim een jaar niet gespeeld. Verhaal was zwak met dikke retcons. Dragonflight is weer even een frisse wind, zeker na de gloomy omgevingen van Shadowlands. Hoop dat na Dragonflight de oude spelwereld weer een revamp krijt. Maar daar hoop ik al meerdere expansions op. Met het restaureren van de verschillende Dragonflights naar hun oude luster wellicht tijd dat Azeroth een broodnodige make-over krijgt. Wie beter dan een van de grondleggers van het Warcraft universum om zich daar over te gaan buigen? Of komt Chris alleen terug om Green Jesus en menig slechterik weer van stemwerk te voorzien? Ben Thrall wel meer dan zat nu.

0

Aanbevolen voor jou