De mod is gemaakt in de StarCraft 2-editor en gebruikt bronmateriaal van World of Warcraft om de omgevingen en units naar het Warcraft-universum over te zetten. De mod bevat drie maps, twee facties (Alliance en Horde), veertien gebouwen, zestien units, achttien helden en meer dan vijftig monsters. Er is ook kunstmatige intelligentie voor de vijanden ingebouwd om alleen te spelen in de Skirmish-modus.

Geïnteresseerden kunnen de mod downloaden door in de Starcraft 2 Arcade te gaan en voor Europa als regio te kiezen. Vervolgens moeten zij zoeken op WAH, de naam van de mod, en komen de verschillende te spelen maps tevoorschijn. 

Het meest recente deel in de Warcraft-serie was Warcraft 3 en dateert uit 2002. In 2003 verscheen nog wel de uitbreiding The Frozen Throne. In de jaren daarna bleef het derde deel veel gespeeld worden, onder meer dankzij de populaire mod Defense of the Ancients. Hieruit is het zogeheten MOBA-genre ontstaan, wat staat voor Multiplayer Online Battle Arena. Daar vallen onder meer games als League of Legends, Heroes of Newerth en Dota 2. Ook Blizzard werkt aan een eigen MOBA-game, onlangs hernoemd naar Heroes of the Storm.