Warcraft-film krijgt schrijver Saving Private Ryan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Raimi, bekend van de Spider-Man-verfilmingen, zegt een zo authentiek mogelijke verfilming te willen maken. "We willen echt trouw zijn aan het spel... aan de Horde en de Alliance en de mythologie die in het spel plaatsvindt, en het beeld dat het spel geeft."

"Maar we moeten onze schrijver, Robert Rodat, echt een origineel verhaal laten schrijven in de [spel]wereld, dat voelt als een World of Warcraft-avontuur", vertelde Raimi. "Natuurlijk is dit heel anders, omdat het is vertaald naar de wereld van speelfilms."

"Ik heb nog nooit een videogame-verfilming gemaakt," vervolgt Raimi, "maar mijn aanpak zou zijn om te werken met de beste personage-schrijver die ik kan vinden, in dit geval Robert Rodat, en een goed karaktergedreven verhaal vertellen in de fantastische wereld van Warcraft, terwijl we trouw blijven aan de mythologie".
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou