bas schrijft: "In Amerika is de verkiezingststrijd nog maar net afgelopen en ze komen alweer met een debiel onderzoek op de proppen."

Het Violence Policy Center heeft namelijk de invloed van de wapenhandel in de gamesindustrie onderzocht. Hieruit bleek dat de National Rifle Association samenwerkt met de gamesindustrie. De NRA zou veel games sponsoren, omdat de games een goede invloed op de wapenverkoop hebben.

Het is weer eens een variant op de games en geweld kwestie...Het stoort het VPC voornamelijk dat op de games te koop zijn op elke willekeurige site waar kinderen zonder moeite ze kunnen aanschaffen. Op de meeste games staat niet eens een keuring. Een woordvoerder van het NRA wimpelt het onderzoek zonder problemen af. 'Het gaat weer om zo'n suf onderzoek dat totaal geen houvast heeft. Sommige mensen rusten niet voordat de wapenindustrie op haar gat zit,' aldus de woordvoerder.Zolang je op elke hoek van de straat nog een AK-47 aan kan schaffen in veel Amerikaanse staten, is dit niet zo vreemd. Maar in Nederland zal de wapenverkoop toch niet echt toenemen dankzij de games...