"De visie van kinderen onder de zes jaar zit in een ontwikkelingsfase met betrekking tot het groeien van de oogspieren. Het bekijken van 3D-beelden tijdens het spelen van games op de Nintendo DS en 3DS, alsmede als het bekijken van films en televisie kunnen invloed hebben op de groei van de oogspieren, waardoor het ook consequentie kan hebben voor de visie van de kinderen", luidt het Japanse bericht op de website van Nintendo.

De waarschuwing is een standaard protocol van Nintendo. Reggie Fils-Aime, de president van Nintendo in Noord-Amerika, heeft in juni een soortgelijke boodschap medegedeeld. Ook in 1990 werd een waarschuwing afgekondigd voor het bekijken van 3D-beelden. Het ging toen om de Virtual Boy, de spelcomputer van Nintendo die met een 3D-bril gespeeld werd.

Releasedatum

De nieuwe handheld de Nintendo 3DS komt op 26 februari uit in Japan en en in maart in de rest van de wereld. Nintendo houdt op 19 januari in New York en Amsterdam een persevenement waarin waarschijnlijk een exacte Europese releasedatum wordt aangekondigd.