'Waarschuwing 3DS gedeeltelijke indekking schadeclaims' | Gamer.nl

'Waarschuwing 3DS gedeeltelijke indekking schadeclaims' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We zeggen niet dat de Nintendo 3DS een gevaarlijke console is, maar we willen onze consumenten zo goed mogelijk informeren over de console. En een totale informatieverstrekking helpt ons tegen mogelijke schadeclaims", zegt Iwata in een interview met de Japanse Wall Street Journal.

Iwata geeft aan dat de draagbare spelcomputer niet geheel risicoloos is. "Sommige specialisten zeggen dat de 3D-beelden van de Nintendo 3DS mogelijk negatieve effecten kunnen hebben op het zicht van kinderen onder de zes jaar", zegt Iwata tegen The Wall Street Journal.

Onduidelijkheid

Nintendo gaf eerder al aan dat de 3D-beelden van de nieuwe console die in maart in Europa moet verschijnen een negatieve invloed kunnen hebben op de groei van oogspieren. De American Optometric A ociation heeft vorige week juist aangegeven dat de 3D-beelden niet schadelijk zijn en er juist voor kunnen zorgen om foutiviteiten van de ogen sneller te herkennen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou