Hoeveel goede games er tegenwoordig ook uit komen, soms willen we die klassiekers van weleer nog eens spelen. Nintendo weet dit ook en heeft daarom de Virtual Console in het leven geroepen. Deze online-dienst zorgt ervoor dat oude Nintendogames gedownload kunnen worden en op de Wii uitgeprobeerd kunnen worden.

Helaas was(en is) Europa altijd het stiefkind wat betreft de release van sommige games. Vroeger kwam het regelmatig voor dat spellen alleen in de VS of Azië uitgebracht werden. Gelukkig is daar dan nu de Virtual Console. Volgens Nintendo is het zeer waarschijnlijk dat deze voorheen niet uitgebrachte games gewoon verkrijgbaar zullen zijn via de Virtual Console. Een woordvoerder van Nintendo liet dit weten naar aanleiding van een opmerking van Nintendo of America. George Harrison, vice-president van Nintendo of America, liet namelijk weten geïnteresseerd te zijn in Japanse games die nooit in de VS zijn uitgebracht.

Als antwoord daarop kwam het nieuws dat de zogenaamde NTSC-games(Amerikaanse games dus) waarschijnlijk nu een Europese PAL-versie zouden krijgen. Helaas is het wel zo dat de games dan weer gekeurd moeten worden op hun inhoud door onder andere de PEGI.

Niet alleen games van Nintendo zelf, maar ook de zogenaamde third-party games die hier nooit uitgebracht zijn, zullen waarschijnlijk op de lijst van downloadbare games komen.