Met de komst van de nieuwe consoles worden steeds meer games van de pc geport naar platformen als de PS2 en binnenkort te verschijnen Xbox. Met alle geplande online capaciteiten van deze consoles is het voor veel mensen de vraag of er straks wel een echte mix zal ontstaan van PC-spelers die bijvoorbeeld tegen een Xbox-bezitter een potje Half-Life spelen.

Zeker met het vaak ontbreken van een keyboard en toetsenboard blijven games als Unreal Tournament en Quake lastig te spelen. Ook een reden dat deze spellen op de console nooit een echte doorbraak zijn geworden.

PlanetXbox dacht echter anders over het gebruik van muis en keyboard op de console en schreef er een artikel over.It's the question that will never die so long as the Xbox lives without them, "Will the Xbox have a keyboard and mouse?" At first glance it may look like an easy question, after all a keyboard and mouse would make it easier to surf the Internet with that broadband connection, communicate (type) in multiplayer games, and own in first-person shooters. Hey! With reasons like those, why wouldn't we want a keyboard and mouse setup for the Xbox? Well, it may not be all it's cracked up to be. Let's see if I can explain myself in more detail...Alle argumenten worden hierbij zowat behandeld, maar de schrijver is enkel het feit vergeten dat het gamen met een keyboard in sommige gevallen makkelijker is. Het volledige artikel is op PlanetXbox te lezen.